Wednesday, December 11, 2019

Edublogger Meetup #2


Assalamualaikum..

Sememangnya satu ketentuan Ilahi bila saya terjebak bersama para edublogger seMalaysia. Dan bermula dari sini saya mendapat semangat dan inspirasi yang sangat2 saya impikan dalam dunia pendidikan saya.Awal ceritanya saya mendapat mesej dari rakan guru maya saya Cikgu Diana yang mesra saya panggil D. Masa tu rasa sangat teruja sebab akhirnya dapat juga peluang berjumpa dengan D. Selama ni..sebut2 juga sama kami, bila la boleh jumpa. 


Pikir2 macam mana nak pergi, akhirnya saya putuskan naik bas je. Beli tiket pergi dan balik. Senang..naik bas depan rumah dan turun balik pun depan rumah. Di sana ceritanya lagi menarik la..sampai TBS ambil LRT ke KL Sentral, Dari KL Sentral berjalan kaki dalam 3 minit ke Apple Training di Menara CIMB.

Sesi hari pertama bermula dengan Keynote dari pihak penganjur. Ini pun dah memberi semangat dengan frasa 'unlearn and relearn'. Diikuti dengan Keynote dari Cikgu Hailmi..lagi berkobar2 semangat bila dapat banyak input dari beliau. Tak perlu diperkenalkan lagi kerana memang dah sangat2 terkenal.Dan sangat2 teruja lagi bila ada peluang untuk mesra2 dengan iPad. Melukis, mewarna dan meng'grafik' atas iPad. Haha..marah cikgu BM. Sebenarnya kita guna aplikasi dalam iPad Pro tu dengan bantuan Apple Pencil. Sesi ini Cikgu Razif yang menunjuk ajar dengan sabarnya kami2 ni.

Untuk hari pertama disudahi dengan bergambar bersama pihak penganjur. 
Everyone Can Create


Masuk hari kedua, saya dapat baaaaanyak lagi input2 berguna dari edublogger lain yang saya dengar2 sebelum ini hanya nama pena tetikus, Cikgu Ihzam Khairi, Cikgu Raihan, Cikgu Zaki, Cikgu AzharCikgu Herry, Cikgu Amjad, Cikgu Ayu, Cikgu El Gamillo dan En Idris

Syukur Alhamdulillah..seronok tak terkata bila ada sesi2 yang setiapnya memberi manfaat pada saya.

Sharing & Forum

Blogging Jam


Tech Updates


Open Sharing

Dan yang paling best Lucky Draw dapat 2 hadiah istimewa. Yang pertamanya USB Mosquito Killer yang pada mulanya nampak macam speaker..hahaha. Dan yang keduanya dapat VVIP Personal Coaching dengan Cikgu IK. 
Lagi2 best bila sepanjang Meetup ini, saya dapat kawan2 baru yang sangat awesome.. D dah tentu, Zida, kak Hajar, Nurra, Farah, Siti, Nurhaiza dan lain2 yang tak sempat nak kenal lebih mendalam. 


Belum cukup puas rasanya dengan Meet up ini. Kalau boleh nak lagi Meet up bersama mereka semua lagi dan lagi. Moga kita semua akan ketemu lagi.
Insyaa Allah.No comments:

Post a Comment

Ada apa-apa nak kata?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages